Links Nederland: Wordt Wakker!

Trump heeft gewonnen. De Brexit (wat overigens ons inziens een goede keuze is, maar dat terzijde) is een feit. Waarom wint “rechts” en verliest “links”? Voorzover je Clinton’s Democratische partij “links” kunt noemen? Jonathan Pie geeft een commentaar. Pie voorspelde al geruime tijd dat Trump zou winnen. En de reden voor de winst van Trump heeft niets, maar dan ook helemaal niets, te maken met Trump’s voorgestelde politieke koers maar alles met het feit dat mensen de ”oude politiek” meer dan zat zijn.

Van Facebook (meer dan 20 miljoen views op dit moment), Jonathan Pie. Spot on.

..in plaats van de (ultra)rechtse stemmers idioten te noemen, vanwege het feit dat zij dingen geloven waarvan jij weet dat het niet waar is, bewijs het tegendeel. Kom met de feiten, studies en bronnen. Als ze dan nog menen dat jij maar iets verzint, dan, en alleen dán, kun je ze idioten noemen – Facebook commentaar

We kunnen niet zeggen dat Trump een goede of slechte keuze is. De tijd zal het leren. Dat Clinton géén goede keuze was voor de wereldpolitiek staat vast. Putin zinspeelde niet voor niets op “de 3e wereldoorlog” als Clinton zou worden verkozen tot President. Zij was mede verantwoordelijk voor drie oorlogen (minimaal). Zij is helemaal niet zo “links” als mensen in Nederland denken. En Trump is misschien wel véél minder “rechts” als mensen hier denken.

Vooral in de (linkse) pers heerst dat links-rechts denken en op basis daarvan elkaar veroordelen. Maar ook rechtse kiezers gebruiken vaak “links gelul” als argument wanneer ze in een discussie er niet meer uit komen.

Onze oproep: práát met elkaar. Ga het gesprek aan. En stop met beledigen, neerbuigend doen. Ga luisteren naar elkaar. En vind een oplossing..