Niet gelovig? De Doodstraf!

Een bericht van RaarMaarWaar – er zijn dertien landen in deze wereld waar je de doodstraf krijgt als je niet religieus (lees: geen moslim) bent.

Gesluierde moslimaDe dertien landen zijn

1. Afghanistan
2. Iran
3. Maleisië
4. Malediven
5. Mauritanië
6. Nigeria
7. Pakistan
8. Qatar
9. Saoedi-Arabië
10. Somalië
11. Soedan
12. Verenigde Arabische Emiraten
13. Jemen

In een aantal andere landen doet de overheid niets als je wordt vermoord wegens het feit dat je niet religieus bent. Hoewel dit natuurlijk vreselijke berichten zijn en er in deze landen hoognodig veranderingen zouden moeten komen is het niet zo dat (zie eerder) deze opvattingen zomaar “geïmporteerd” kunnen worden naar Nederland.

De overheid in dergelijke landen promoot een staatsreligie, legt deze dwingend op. Wij leven in een democratie. Het is wel van belang om dergelijke toestanden te voorkomen dat we als burgers van Nederland er alles aan doen om onze democratie in stand te houden.

Een democratie houd je in stand door er voor te zorgen dat bijvoorbeeld “kerk en staat” gescheiden zijn. Of beter: “Religie en overheid” gescheiden zijn. Daarnaast zijn zaken als welvaart en welbevinden noodzakelijk voor een volk om een democratische staat te kunnen blijven handhaven.