PVV wil goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa toestaan

ZZP, MKB Ondernemend NederlandParlementsleden van de BeNeLux landen willen goedkope arbeidskrachten, en het misbruik er van, uit Oost-Europa tegen gaan. Eén partij distantieert zich daar van: de PVV.

Algemeen Dagblad meldt hier het volgende over vandaag.

Zij willen dat de lidstaten harder optreden tegen oneerlijke concurrentie door veel te goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europese landen. Vooral de bouw, het transport, de land- en tuinbouw en de zorg hebben daar last van. Het Parlement wil strengere controles, meer oplettendheid bij opdrachtgevers voor bouwwerken als de prijs krankzinnig laag is en een zwarte lijst, gevolgd door uitsluiting van publieke opdrachten, van bedrijven die op sociale dumping zijn betrapt. Hier stemde alleen de PVV niet mee in.

Klaarblijkelijk vindt de PVV het geen énkel probleem dat onder andere in Nederland Oost-Europese, te goedkope, arbeiders het werk van “Henk en Ingrid” inpikken. Ze willen ook niets doen tegen werkgevers die de regels overtreden.

De PVV neemt hiermee een absurd standpunt in. Immers, juist de PVV is een partij die claimt op te komen voor “de gewone man”. Door in dit soort zaken tégen een dergelijk voorstel te stemmen doen zij dit juist niet.